PRODUSE

MENIU

Am salvat o companie de inginerie 500 000 CZK

Separatoarele magnetice sunt dispozitive care utilizează un câmp magnetic pentru a îndepărta impuritățile magnetice din diverse materiale. Aceste separatoare joacă un rol esențial în îndepărtarea particulelor nedorite, nu numai din substanțe precum lichidul de răcire, ci și dintr-o varietate de materiale specifice, inclusiv ciocolata și făina.

În centrul fiecărui separator pulsează de obicei un magnet de neodim, care este unul dintre cei mai puternici magneți disponibili pe piață. Cu toate acestea, putem găsi, de asemenea, separatoare cu magneți de ferită sau SmCo în centru. Aceste instrumente inovatoare își găsesc aplicații într-o varietate de domenii industriale. În special, ele sunt utilizate în industria alimentară, industria hârtiei, reciclare, extracția de minerale, industria auto, industria farmaceutică și chimică și în multe alte sectoare în care joacă un rol indispensabil.

Am economisit 500.000 CZK pe an pentru o companie de inginerie

Imaginați-vă o companie implicată în fabricarea motoarelor și a cutiilor de viteze, unde fabricarea de precizie este esențială. Anterior, compania cheltuia o sumă semnificativă de bani pe scule noi și muchii de tăiere din cauza uzurii cauzate de microparticulele metalice din emulsie. Aceste microparticule pot degrada lamele sculelor și pot duce la o uzură rapidă.

Instalarea separatoarelor magnetice a schimbat situația în mod fundamental. Separatoarele magnetice elimină eficient impuritățile metalice din emulsiile de lucru, ceea ce prelungește durata de viață a mașinilor-unelte. Ca urmare, costurile anuale au fost reduse, economisindu-se în cele din urmă peste 500.000 CZK pe an.

Care este defalcarea separatoarelor magnetice?

Repartizarea separatoarelor magnetice se bazează pe natura materialului care trece prin separator și care este ulterior curățat. Acestea pot fi împărțite în separatoare pentru materiale în vrac sau amestecuri și separatoare pentru lichide și semilichide. Materialele în vrac pot include, de exemplu, făină, zahăr sau cereale. Pe de altă parte, în categoria lichidelor și semilichidelor includem, de exemplu, ciocolata, ketchupul sau emulsiile de răcire.

Un alt aspect pentru clasificarea separatoarelor este modul în care sunt operate și curățate. Este întotdeauna necesar să se curețe magneții de particulele metalice prinse și este foarte important să se facă acest lucru în mod regulat. Aceste operațiuni pot fi efectuate fie automat, fie manual, în funcție de tipul special de separator.

Utilizarea separatoarelor magnetice are mai multe avantaje. În primul rând, acestea asigură puritatea produselor, ceea ce este esențial pentru respectarea standardelor legale, protejând în același timp consumatorul. În sectorul ingineriei, aceste dispozitive sunt, de asemenea, utilizate pentru a purifica lichidele în timpul procesului de producție. Ele permit companiilor să reducă costurile de service, deoarece lichidele curate sunt mai blânde cu tehnologia de producție.

În lumea ingineriei și a producției industriale, mii de coroane sunt irosite în fiecare an pe piese de schimb, service și unelte noi din cauza unui lucru mărunt - particule de metal și murdărie în emulsiile de lucru. Din fericire, există o soluție care poate crește dramatic profitabilitatea: separatorul magnetic.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram