PRODUSE

MENIU

Separator într-o companie de prelucrare a zahărului

În industria alimentară, utilizarea separatoarelor joacă un rol esențial în asigurarea siguranței și calității produselor alimentare. Aceste dispozitive sunt concepute pentru a îndepărta particulele străine, cum ar fi metalele, materialele plastice și sticla, din materiile prime și produsele alimentare. Acest lucru reduce la minimum riscul de contaminare și garantează că alimentele sunt sigure pentru consum. Cu ajutorul separatoarelor, se pot atinge standarde mai ridicate de igienă în procesele de producție, ceea ce este esențial pentru a preveni răspândirea bolilor și pentru a menține puritatea produselor alimentare.

Utilizarea tehnologiilor moderne de separare în industria alimentară nu numai că îi protejează pe consumatori, dar îmbunătățește și calitatea produselor și reduce la minimum pierderile de producție. Acest lucru permite companiilor din domeniul alimentar să îndeplinească cerințele normative și de reglementare stricte.

Separator magnetic în producția de zahăr

Putem privi dincolo de sectorul auto sau de inginerie. Un exemplu excelent în acest sens este separatorul magnetic cu plăci, cunoscut și sub numele de lanternă magnetică, instalat într-o companie producătoare de zahăr. În acest caz, acest separator special și-a dovedit utilitatea în separarea zahărului cristalin de impuritățile nedorite, ținând cont de faptul că fracția de zahăr atinge o dimensiune de 0,6 mm.

Acest tip de separator magnetic este găzduit cu grijă într-o țeavă cu diametrul de 200 mm și este capabil să proceseze 25 până la 30 de tone de zahăr cristalin în decursul unei ore. Separarea unui material atât de fin a necesitat utilizarea unei versiuni speciale a separatorului echipat cu cei mai puternici magneți de neodim. Datorită acestui design, separatorul atinge o inducție magnetică extrem de ridicată de 7500 G, care poate satisface cerințele de separare a impurităților feromagnetice cu dimensiuni de până la 0,5 mm.

Pentru a obține o puritate absolută, la sfârșitul procesului de curățare se plasează în continuare un separator de cabinet echipat cu magneți cu o inducție magnetică extremă de 18 700 G, care permite separarea eficientă a impurităților feromagnetice cu dimensiuni de până la 1 micron.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram