PRODUSE

MENIU

Separator într-o companie pentru producția de rulmenți

În operațiunile industriale și de producție, menținerea purității și calității materiilor prime și a consumabilelor este crucială pentru a asigura buna desfășurare a proceselor de producție și rezultate de calitate. Separatoarele magnetice reprezintă o parte din ce în ce mai importantă a acestor operațiuni. În acest articol, analizăm un separator magnetic utilizat într-o companie producătoare de rulmenți.

Separator magnetic într-o companie de fabricare a rulmenților

O companie specializată în fabricarea rulmenților pentru roți s-a confruntat cu o provocare pe care multe companii industriale o cunosc - cum să mențină emulsia de lucru în condiții optime și să îi prelungească durata de viață. Emulsia de prelucrare este un mediu cheie în procesul de fabricare a rulmenților de roți. Cu toate acestea, problema era că această emulsie era predispusă la contaminarea cu particule metalice. Aceste particule metalice proveneau dintr-o varietate de surse, inclusiv materii prime, scule și chiar mașinile însele. Odată ce aceste particule de metal ajungeau în emulsie, ele provocau probleme.

Pentru a rezolva această problemă, compania a decis să implementeze un separator automat de flux magnetic. Separatorul magnetic de flux a fost plasat în pasajul de emulsie și a atras particulele de metal pe măsură ce acestea treceau pe lângă el. Prin eliminarea impurităților metalice din emulsie, emulsia a fost menținută în condiții optime. Acest lucru i-a prelungit semnificativ durata de viață. Cu o emulsie curată, compania a putut reduce semnificativ frecvența schimbării emulsiei. Acest lucru a dus la costuri mai mici pentru achiziționarea de medii noi și la reducerea deșeurilor. Prelungirea cu 32% a duratei de viață a emulsiei a avut un impact incontestabil asupra costurilor și eficienței procesului de producție. Compania nu numai că a economisit bani pe costurile de emulsie și de scule, dar a îmbunătățit și calitatea produselor sale și și-a redus impactul negativ asupra mediului prin reducerea deșeurilor.

Care este scopul principal al unui separator magnetic?

  • Protecția echipamentului: Separatoarele magnetice ajută la protejarea mașinilor și echipamentelor de daunele cauzate de contaminanții metalici. Particulele metalice pot cauza uzură și zgârierea suprafețelor, ceea ce poate duce la reparații costisitoare și la înlocuirea componentelor.
  • Îmbunătățirea calității produselor: În industriile în care puritatea produsului este critică, cum ar fi cea alimentară sau farmaceutică, separatoarele magnetice ajută la eliminarea impurităților metalice, asigurând un produs final de înaltă calitate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram